Wat zijn jouw sportieve doelen?

Het jaar is nog maar net begonnen en dat betekent altijd even wat meer rust, wat meer tijd om na te denken. Ik denk in zo’n periode ook altijd na over mijn eigen sportieve doelen voor het aankomende jaar. Niet alleen omdat ik het leuk vind om erover na te denken, maar ook omdat het mij helpt mijn trainingen vorm te geven én – niet onbelangrijk – het motiveert me. Dus wat staat er voor mij op de planning dit jaar? En waar ik ook benieuwd naar ben: wat zijn jouw sportieve doelen?

Hoewel er bij mij altijd nog genoeg tussendoor piept en ineens in de agenda verschijnt, staat een aantal sport events al helemaal vast. Ik deel ze met je!

Februari: CrossFit Njoya finale
Oh boy, begin december deed ik samen met Wildheart buddy Stefan mee aan de Njoya League in Veldhoven. Mijn eerste wedstrijd buiten onze eigen box… Drie WODs in één middag en voor de eerste WOD stond ik met de bibbers in mijn benen klaar. Maar toen de eerste spanning er eenmaal af was ging het best goed! Ik genoot er ook enorm van. En ontzettend leuke bijkomstigheid (waar we stiekem natuurlijk ook wel voor gingen 😉 we zijn door naar de finale! Dus op 5 februari mag ik weer samen met Stefan aan de bak om ons beste CrossFit beentje voor te zetten tijdens de finale in Amsterdam. Wish me luck!

Maart: CrossFit Open
Weet je nog vorig jaar? Toen deed ik voor het eerst mee aan de CrossFit Open. Vijf weken lang en elke week was het weer een verrassing wat we moesten gaan doen. Duizenden CrossFitters over de hele wereld deden mee. En bij ons in de box? Was het elke week weer een groot feest. Work hard, play hard, dat motto past de Wildhearts als een strakke sport tight! Dus ja, wat doe je als het ergens heel erg naar je zin hebt gehad? Precies! Nog een keer meedoen!

April: Hardlopen in The Big Apple
In april komt er ongetwijfeld een leuk loopje voorbij, dat is altijd zo’n leuke loopmaand. Natuurlijk is het de maand van de marathon van Rotterdam, maar die monsterafstanden laat ik tegenwoordig even voor wat het is. Welk event het precies wordt in april weet ik nog niet, maar wat ik wel weet is dat ik een hele week in New York ga doorbrengen! Ja het is vakantie, maar mijn loopschoenen gaan mee en ik ga – hoe dan ook – een rondje (of twee) door New York rennen. Count on it!

Juni: 10km trail Mont Blanc
In juni staat er ook al wat op de planning qua hardlopen. Dan ga ik samen met mede avonturiers en outdoor lovers Joanne en Tjeerd namelijk een 10 km trail lopen op de Mont Blanc. Hoe vet?! Ik weet nog niet helemaal wat me staat te wachten, maar één ding weet ik wel: ik kijk nu al uit naar de heldere berglucht en prachtige vergezichten. Natuurlijk houd ik je op de hoogte, can’t wait!

Juli: 010 City Swim
Het is niet alleen CrossFit en hardlopen wat de klok slaat, rond de zomer beginnen de temperaturen zelfs voor een chloor junkie aangenaam te worden om ook af en toe het buitenwater in te plonzen. En wat wil het geval? Er is dit jaar een buitenzwem-event in mijn eigen voortuin. Dat kan ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan! En dus ben ik niet alleen ambassadeur geworden voor de 010 City Swim, maar doe ik er zelf ook aan mee! Terwijl ik 1,5 kilometer door de Stadsdriehoek zwem, kunnen mijn toeschouwers vanaf ons balkon toekijken. Hoe gaaf is dat?! Oh trouwens: de inschrijving is geopend! (just saying… ;-))

September: WK triatlon Rotterdam
Tijdens de zomermaanden zal ik al flink in training zijn, want in september staat me toch wel iets heel bijzonders te wachten: het WK triatlon in Rotterdam! Je weet misschien nog wel dat ik vorig jaar al in Rotterdam meedeed aan de Olympische afstand? Ik heb daar intens van genoten en heel veel plezier aan beleefd. Maar het mooiste kwam achteraf: ik heb me met mijn tijd en ranking dus geplaatst voor het WK triatlon in mijn agegroup. Spannend! In september mag ik dus nog een keer door mijn eigen stad zwemmen, fietsen en lopen en ook nog eens op een heel groot event. September lijkt misschien nog ver weg, maar ergens in mijn hoofd zit die triatlon als vast motivatiemiddeltje. Dus mocht je me de komende maanden ergens voorbij zien zwemmen, fietsen of lopen, dan weet je waar ik naartoe werk. Ik heb er zin in!

Jouw doelen?
Als alles goed gaat staat mij dus een bijzonder veelzijdig sportjaar te wachten. Ik sta al te trappelen en de eerste trainingen van 2017 zijn ook al in the pocket. Het mooie vind ik dat ieder zijn of haar eigen doelen nastreeft. En geen enkel doel is belangrijker dan het andere. Dus of je nou een marathon wilt lopen of voor je eerste 3 kilometer traint, een wandeltocht op de planning hebt of een ironman, 100 kilo wilt squatten of überhaupt wilt proberen twee keer per week sporten vol te houden: jouw doelen zijn net zo belangrijk als de mijne en die van iemand anders. En ik kan je één simpel advies geven: ga ervoor en geniet ervan!

Liefs!
Madelon