Biografie

Ik ben communicatiespecialist en voormalig topzwemster. Ik werk voor diverse opdrachtgevers, veelal met een focus op gezondheid en sport. Ook werk ik naast mijn communicatieadvies werk dagelijks aan Glow Mag, een eigen online magazine voor een happy & healthy lifestyle en geef ik (zwem)trainingen en clinics aan diverse groepen om borstcrawl te leren of verbeteren.

Ik behaalde tijdens mijn zwemcarrière 49 nationale titels, 1x zilver en 2x brons bij de EK, nam deel aan 20 internationale kampioenschappen (EK en WK) en 3 Olympische Spelen; Atlanta 1996, Sydney 2000 en Athene 2004.

Communicatie
Ik studeerde communicatie in Rotterdam, waar ik in 2005 mijn diploma haalde, terwijl ik me opmaakte voor mijn laatste WK en EK zwemmen. Na mijn actieve sportcarrière ben ik als communicatiespecialist aan het werk gegaan. Tijdens mijn werk volgde ik diverse opleidingen.

Zo volgde ik de vakopleiding tot senior communicatieadviseur bij Van der Hilst (C-opleiding) in 2008/2009 en rondde ik in 2010 succesvol de International Master of Sport Management af bij het Cruyff Institute for Sport Studies.

Werk
Ik werkte jaren in het politieke domein, dichtbij het bestuur, voordat ik de overstap maakte naar een kennis- en innovatieorganisatie waar ik me met ‘gezond leven’ in de breedste zin van het woord mocht bezighouden. Inmiddels werk ik voor diverse opdrachtgevers waar vaak politiek en samenwerking een belangrijke rol spelen in mijn werk als adviseur of projectmanager. Daarnaast werk ik voor organisaties die ik voorzie van passende content of advies op het gebied van gezondheid of sport.

Sport, gezondheid én communicatie
Ik volg de sport-, gezondheids- en communicatieontwikkelingen op de voet. Graag verbind ik het vakgebied met mijn topsport- en werkervaring, door communicatiekansen te signaleren en aan te pakken.

Happy & healthy
Na meer dan 20 jaar topsport vond ik het lastig een goede balans te vinden, zowel qua sport als qua eet- en leefpatroon. Ik moest opnieuw leren wat een ‘normale’ en gezonde levensstijl is. In deze zoektocht heb ik andere sporten gevonden als mijn uitlaatklep, mijn inspiratiebron en mijn zen.

Ik sport graag en veel, van CrossFit tot hardlopen en van yoga tot zwemmen. In 2014 liep ik de marathons van Rotterdam en New York, in 2017 deed ik mee aan het WK triatlon voor age groups en inmiddels doe ik al een aantal jaren fanatiek aan CrossFit. Ik hou van gezond en lekker eten en duik graag de keuken in voor nieuwe recepten.

Rotterdam
Ik heb een grote liefde voor de stad waar ik woon en waar vanuit ik werk. Ik trek dan ook graag mijn loopschoenen aan voor een ‘rondje bruggen’, ontdek het liefst elke week nieuwe foodspots en kan intens genieten van de uitzichten op de stad.

Ik werk daarom ook met bijzonder veel plezier aan het Rotterdamse Gers! Magazine, waarin je mijn column kunt lezen over sport en gezondheid in Rotterdam.

Webdevelopment by Oil4. | © Copyright - Madelon Baans